Geroosterde lamskoteletjes met pittige boter

door

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Kruiden

  • 1 verse Spaanse peper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (pimentòn)
  • 1 snuifje grof zeezout
  • 1 theelepel chili flakes

Vlees

  • 8 lamskoteletjes

Boter

  • 250 g ongezouten roomboter

Bereiding van Geroosterde lamskoteletjes met pittige boter

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Rooster de Spaanse peper in de vlam van je gasfornuis (of gebruik een brandertje) tot hij zwartgeblakerd is. Doe hem in een plastic zak en sluit goed af. Haal de Spaanse peper na goed 10 minuten uit de zak en verwijder het vel. Snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de gepelde peper heel fijn.
  3. Meng de versneden peper, de chili flakes en de gerookte paprikapoeder door de zachte roomboter en breng op smaak met grof zeezout.
  4. Leg een stuk huishoudfolie op het werkblad en leg hierop de roomboter. Rol met behulp van de huishoudfolie tot een mooie rol. Laat de boter in de koelkast hard worden en snijd voor het serveren in plakjes.
  5. Rooster de lamskoteletjes. Leg er voor het serveren er een plakje boter op.

Recept notities

Lekker met een fris slaatje.

Wees de eerste om een commentaar te plaatsen

(5/5)
Uw E-mail adres wordt op geen enkele manier gebruikt


Belgium 60.0% Belgium
Netherlands 13.3% Netherlands
Russian Federation 6.7% Russian Federation
United States 3.3% VS
Poland 3.3% Poland

Totaal:

9

Landen
000038
Vandaag: 1
Deze week: 2
Deze maand: 3
Nog geen account? Registreer nu!

Inloggen in uw account